Ironman 70.3 West Friesland 2021

Nooit geweten dat Hoorn zo’n leuke stad is. Zaterdag ben ik met Eva en Martijn mijn fiets gaan inchecken en hebben we daar nog even wat gegeten en gedronken, op zondag deed ik de halve Ironman West-Friesland. Om 6.30u stond ik bij clubgenoot Gerard voor de deur om samen die kant op te gaan.

Iets na 9u dook ik de haven in voor de 1900 meter zwemmen. Via de haven zwommen we naar het open water van het Markermeer waar nog aardig wat golven stonden. Het ging dan ook niet heel snel, maar na iets meer dan 39 minuten stond ik weer op het droge. Althans, het was begonnen met regenen dus echt droog was het niet.

Op mijn P3X rijd ik tubeless. De voorband is meestal na een paar dagen redelijk plat en dat gaat een stuk sneller dan bij de achterband, maar ik heb er altijd goed mee kunnen fietsen. Toen ik mijn banden ‘s ochtends oppompte en een minuut of 10 later terugkwam om mijn schoenen vast te maken merkte ik dat mijn voorband niet meer op de gewenste spanning was. Niet plat of onfietsbaar, maar ik heb hem nogmaals op spanning gebracht en hoopte dat het voldoende zou zijn. Toen ik op de fiets stapte na het zwemmen merkte ik echter dat het niet echt geweldig was. Het wegdek was nat en de bochten waren nogal eng, dus ik moest wel stoppen om een binnenband in mijn voorband te zetten. En dat had ik eigenlijk al voor de wedstrijd moeten doen natuurlijk. Achteraf bleek dat dit me een minuut of 12-13 heeft gekost. Enerzijds ben ik niet erg handig, anderzijds eigenlijk ook. Maar het was een goede training.Het fietsen zelf ging wel goed, beter dan in Almere met meer vermogen. Het parcours was erg leuk, een mooie reclame voor het Nederlands landschap. Af en toe wat draaien en keren, zoals in Medemblik, maar ook veel lange rechte stukken waar je lekker kon doorfietsen. Zonder bandenwisseltijd zat ik net onder de 2u30 fietsen.

Na een plaspauze in T2 begon ik met lopen en de eerste kilometers gingen vrij soepel onder de 4m30, maar dat hield ik niet vol. Bij de vier rondjes door Hoorn was er veel enthousiast publiek dus dat gaf wel moraal. Zonder bandenwissel zou het een sub-5 triathlon zijn geweest, maar nu dus niet. Maar het was vooral een geweldige en uiteraard Ironman schatplichtig goed georganiseerde wedstrijd en ik heb weer veel bekenden gezien en gesproken. Een prima dagje sporten dus.

Over anderhalve week een paar dagen trainen op Mallorca en twee weken daarna richting Portugal voor Ironman Cascais.