De halve van Schagen, 6 juni 2021

Op de dag dat Ironman Hamburg zou plaatsvinden (althans, één van de vele dagen waarop dat zou gebeuren) organiseerde mijn coach Eric van der Linden een trainingswedstrijd over (min of meer) de halve afstand. Omdat Hamburg naar eind augustus was verzet leek het me een goed idee om deze wedstrijd mee te doen.

De laatste halve triathlon was Klazienaveen 2019 en daarmee alweer een tijdje geleden. Het was de eerste keer zwemmen in open water dit jaar voor me, al had ik genoeg in buitenbaden gezwommen met wetsuit. We moesten vijf rondjes in een soort haventje zwemmen en ik hoop dat mijn Garmin het signaal nogal eens kwijtraakte, anders zwom ik wel heel langzaam. Ik denk dat het een ruime 1500 meter waren.

Het was mijn eerste serieuze inspanning op de P3X dus ik was benieuwd hoe dat zou voelen. Het eerste rondje van 40km ging voorspoedig en ik kon mijn doelwattages aanhouden (overigens gebruik ik nu een een andere soort vermogensmeter dus mijn oude data kon ik niet echt gebruiken als input). In het tweede rondje ging het een stuk minder, maar uiteindelijk trapte ik gemiddeld 36.8km/u op het niet verkeersvrije parcours en heb ik interessante data verzameld.

Het lopen ging zoals het hoorde, met kilometers rond de 4m30s. Ook hier wat verval de 2e 10km maar niet zo erg als bij het fietsen. Extrapolerend zou dit een halve triathlon tussen de 4u40m en 4u45m zijn geweest en dat valt me niet tegen, zeker niet gegeven de nog maar beperkte trainingstijd op mijn nieuwe fiets.

Voor Ironman Hamburg eind augustus moet er nog veel gebeuren, met name op fietsgebied, in dat opzicht was het een leerzame dag.

Hier een overzichtsfilmpje van de dag waaruit ik ook de foto heb geknipt, eindelijk een actiefoto in TriPro Noosa Triathlon kleuren op mijn Cervélo P3X:
https://youtu.be/d3w62uYNe3M

En hier de uitslagen:

https://results.sporthive.com/events/6807620720059611392/races/478331